Alfa Romeo Giulia

Catalogusprijs vanaf € 32.300*
Gamma

ACTIEVE PROMOTIES

Bekijk de actieve promoties:

Overzicht

Alfa Romeo Giulia

Diesel - Benzine
Diesel 136-210 pk / 100 - 154 kW, Benzine: 200-280 pk / 147-206 kW
Diesel: 3,8- 4.2 (l/100km), Benzine: 6.0-6.4 (l/100km)
5
Euro 6
Auto 8, MT6
* Catalogusprijs zonder kortingen, prijs BTW incl.

Details

Beschrijving voertuig

Een nieuw hoofdstuk in de merkhistorie

Alfa Romeo heeft bij het ontwerpen van zijn auto’s altijd gekozen voor een totaal eigen benadering. Zijn technici en vormgevers bewegen zich van oudsher op het snijvlak van design en passie, waar liefde voor vooruitstrevende techniek samenkomt met de onbedwingbare drang tot het opwekken van emoties.

Nu voegt Alfa Romeo een nieuw hoofdstuk aan zijn merkgeschiedenis toe. Met een nieuw model dat volledig is ontworpen rondom de bestuurder.

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Design

STIJL- Design vanuit het hart 

Alfa Romeo noemt het 'La Bellezza Necessaria', oftewel de noodzakelijke schoonheid. De vormgeving van elk detail is afgeleid van de mechanische functie. Zo ontstaat een gespierd design dat het prestatiepotentieel van de nieuwe Giulia herkenbaar maakt en de aerodynamica verbetert. Zijn design is opvallend, maar vreemd van overbodige opsmuk. Zoals het een échte Alfa Romeo betaamt.

 

EXTERIEUR - Onmiskenbaar Alfa Romeo

Het van de ontwerp nieuwe Giulia illustreert de indrukwekkende evolutie van het wereldberoemde Alfa Romeo-design, op zowel technisch als stilistisch gebied. Het front wordt gedomineerd door een eigentijdse interpretatie van de legendarische driedelige grille met het beroemde driehoekige schild in het midden, het ijkpunt van elke Alfa Romeo. De V-vormige verhoging van de motorkap vormt een duidelijke verwijzing naar de kracht die eronder huist. Alles duidt op kracht in beweging. In elke oplossing is eenvoud, balans en harmonie herkenbaar.

 

INTERIEUR - De mens als middelpunt

In de cockpit van de nieuwe Giulia staat als vanouds de bestuurder centraal. Van het dashboard met de prominent aanwezige snelheidsmeter en toerenteller, tot de perfect in de hand liggende versnellingspook en het innovatieve stuurwiel: alles is vervaardigd in een unieke Italiaanse stijl waarin vorm, functie en schoonheid samenkomen om een zinnenprikkelende rijbeleving te bieden.

 

UNIEK - Made in Italy

De Italiaanse benadering van design combineert eenvoud, hoge materiaalkwaliteit met passie en ambachtelijk vakmanschap. In de nieuwe Giulia komt dit tot uiting in de combinatie van exclusieve bekledingsmaterialen en een hoogwaardige afwerking: echt hout, geborsteld aluminium, verfijnd bewerkt leder en innovatieve techno-stoffen. Het stuurwiel is bekleed met leder van de fijnste kwaliteit en bevat een uniek detail: de startknop waarmee de Giulia tot leven wordt gewekt.

 

 

INFOTAINMENT - Infotainmentsysteem van de nieuwste generatie

De nieuwe Giulia is standaard uitgerust met een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie dat behalve via het 6,5-inch touchscreen in het dashboard, spraakcommando's en de toetsen op het stuurwiel, ook kan worden bediend met een intuïtieve draaiknop op de middentunnel: de Rotary Pad. Via Bluetooth® is het mogelijk een smartphone aan het systeem te koppelen voor handsfree bellen of het afspelen van eigen playlists.

 

VEILIGHEID - Veiligheid als voorwaarde

De nieuwe Giulia combineert pure rijemoties met ultieme veiligheid. Tot de hightech veiligheidsvoorzieningen die standaard op alle versies aanwezig zijn, behoren Forward Collision Warning (FCW) ter voorkoming van kopstaartbotsingen, Autonomous Emergency Braking (AEB) noodstopassistentie, Lane Departure Warning (LDW) ter voorkoming van onbedoeld verlaten avn de rijstrook en cruise control en Blind Spot Monitoring (BSM) dodehoekbewaking. Een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen in het camerabeeld is optioneel beschikbaar.

 

IBS -Toonaangevende remprestaties

De nieuwe Giulia is als eerste auto in zijn klasse uitgerust met een nieuw elektromechanisch systeem waarin de stabiliteitsregeling en de traditioneel bekrachtigde remmen zijn geintegreerd. Dit Integrated Brake System (IBS) brengt niet alleen een aanzienlijk gewichtsbesparing met zich mee, maar zorgt ook voor het vrijwel volledig elimineren van de pedaaltrillingen bij een ABS-ingreep en een directere reactie op het rempedaal. Het resultaat is een recordbrekende remafstand van 100 km/h naar 0 in 38.5 meter.

 

INFOTAINMENT - Passie binnen handbereik

De nieuwe Giulia beschikt over een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie net onder andere een 6.5-inch touchscreen, Bluetooth, USB-aansluiting en bedieningstoetsen op het stuurwiel. Voor de bediening bevindt zich ook een handige multifunctionele draaiknop op de tunnelconsole, de Rotary Pad. Optioneel is ook een versie met 8.8 inch-touchscreen, DAB digitale radio, 3D-navigatiesysteem verkrijgbaar. Voor een ultieme audiobeleving is een premium hifi-systeem met tien speakers plus subwoofer beschikbaar.

DYNAMIEK - Compromisloos rijplezier

Zoals elke Alfa Romeo biedt de nieuwe Giulia een veilig rijgedrag dat de bestuurder vertrouwen geeft om compromisloos van het rijden te genieten. Zijn hoge prestatieniveau vertaalt zich 1 op 1 in een fascinerende rijbeleving die alle ruimte biedt voor passie en emoties. Deze eigenschappen dankt hij aan zijn mechanisme specificaties: achterwielaandrijving, een optimale gewichtsverdiling, geavanceerde wielophanging en een voor zijn klasse ongekend gewichts/pk - verhouding.

 

BALANS - Ideale gewichtsverdeling 

De combinatie van achterwielaandrijving met de nauwkeurige en directe besturing creeert een ultieme synsthese van sportieve rijeigenschappen en comfort. Het ver naar achteren geplaatste inzittendencompartiment ligt direct boven de aangedreven achterwielen, waarbij het gewicht aan de voorzijde wordt gecompenseerd door de in lengterichting geplaatste aluminium motor en cardanas van koolstofvezel. Het resultaat is een ideale gewichtsverdeling als basis voor een rostvaste wegligging.

 

ALFALINK WIELPHANGING - volledige controle

De nieuwe Giulia is uitgerust met het gepatenteerde Alfa-link -systeem. De dubbele wieldraagarmen met de semi-virtuele fuseelijm houde de voorwielen zelf in snel genomen bochten perfect haaks op het wegdek, wat onderstuur vermindert en het stuurwielgevoel aanzienlijk verbetert. Aan de achterzijde koppelt het multilink-systeem met vier en een halve draagarm een hoog comforniveau aan een zijwaartse grip in bochten waarmee hij zich in de top van zijn klasse plaatst.

 

ALFA DNA - Rijdynamiek à la carte

De Alfa DNA-rijdynamiek maakt het mogelijk de respons van gas-,rem- en stuurcommando's en de Alfa Active Suspension (indien aanwezig) af te stemmen aan de rijomstandigheden of eigen voorkeur. Dynamic is de modus voor een sportieve stijl, met een directe respons op rem-en stuurcommando's. Natural is de instelling voor een comfortabel rijgedrag in het dagelijks verkeer.
Advanced efficiency de instelling om zo schoon en zuinig mogelijk te rijden.

 

Lane Departure Warning (LDW): waarschuwt de bestuurder bij het mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook.
Lane Departure Warning (LDW): waarschuwt de bestuurder bij het mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook.

EFFICIENCY - Innovatief materiaalgebruik

Koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor de motorkap, portieren, motor, wielophangcomponenten en remklauwen: dankzij het uitgekiende materiaalgebruik onderscheidt de nieuwe Giulia zich door een laag gewicht en optimale gewichtsverdeling. Dat komt niet alleen de rijeigenschappen ten goede, maar vertaalt zich ook in een aanzienlijke reductie van het brandstofverbruik en de emissies.

 

AERODYNAMICA - Ontworpen door de wind

De nieuwe Giulia heeft een ongekende lage Cx-waarde van 0.25. Ontelbare uren research en windtunneltests stonden aan de basis van zijn aerodynamisch geavanceerde design. De gestroomlijnde bodem zorgt voor een optimale luchtstroom langs de onderzijde van de auto, terwijl de luchtgeleiding aan de achterzijde turbulentie vermindert ter verhoging van de dynamische efficiency.

 

ADVANCED EFFICIENCY - De ultieme ecologische prestatie

GIulia Advanced Efficiency (AE) is de efficienste versie van Giulia-assortiment, ontwikkeld om u buitengewone voordelen qua verbruik en emissies te geven: 3.8l/km en 99 g/km CO2 in de gecombineerde cyclus. Die resultaten worden bereikt door een 2.2 liter dieselmotor van 180 pk, gecombineerd met een automatische transmissie, en een lagedruk-EGR-klep. Lucht-water-intercooler, een tweede koelcircuit en een speciale transmissieverhouding voor de versnellingen. De lagere bodemvrijheid en CX-waarde van 0.23 gecombineerd met de ECO-banden zorgen ervoor dat deze versie nog minder emissies en een nog lager verbruik laat optekenen.

 

 

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Overzicht

Testen
Heeft u nog niet beslist? Test uw nieuwe auto voordat u hem koopt
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.

Uitvoeringen

Kies uw Giulia 

Ontdek compromisloze kwaliteit in alle uitrustingniveau's. Het gamma bestaat uit Giulia, Super en Veloce.