Cherokee

Catalogusprijs vanaf € 35.100
Gamma

ACTIEVE PROMOTIES

Bekijk de actieve promoties:

Overzicht

Jeep Cherokee

Diesel - Benzine
Diesel: 140-200 pk / 103-147 kW Benzine: 272 pk / 200kW
Diesel: 4.6-79 (l/100km), Benzine: 7.7-12.7 (l/100km)
5
Euro 6
Diesel: Man 6., Aut 9. Benzine: Aut 9

Details

Beschrijving voertuig

WILDE SCHOONHEID

De Cherokee legt de lat hoger met een superieur rijgedrag, comfortpeil en zuinigheidsniveau, onovertroffen terreincapaciteiten en een voor deze klasse unieke technologie. Dit is een auto voor wie stijl én inhoud zoekt. De nieuwe Jeep® Cherokee heeft alles in huis om geraffineerd en efficiënt te presteren: met zijn legendarische Jeep®-DNA gaat hij geen enkele uitdaging uit de weg. 

 

COMPROMISLOZE KWALITEIT

De nieuwe Cherokee introduceert een unieke, trendy stijl in het Jeep®-gamma. Wie hem in detail bekijkt, ontdekt een hoogwaardig, vakkundig afgewerkt interieur dat uitgebreid gebruikt maakt van zacht aanvoelende materialen: een geraffineerde mix van met de hand bewerkte vloeiende vormen, hoogwaardige materialen, innovatieve kleuren en materialen, nauwgezet vakmanschap en hypergeavanceerde technologieën en voorzieningen. Kortom, een unieke perfectie, die wacht om ontdekt te worden.   

 

 

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Design

EEN NIEUWE, MODERNE KIJK OP HET ERFGOED VAN JEEP

 

DE GESCHIEDENIS HERSCHREVEN

De volledig nieuwe Cherokee is meer revolutionair dan evolutionair: hij verlegt grenzen en verkent terreinen die tot voor kort onbekend waren. Het koetswerkdesign werd getekend met het oog op een optimale stroomlijn.

 

DYNAMISCHE KWALITEIT EN STIJL

De Jeep® Cherokee combineert vakmanschap van topniveau met een volledig nieuw, gebeiteld en aerodynamisch koetswerk. Nieuwe, grotere achterlichten met led-verlichting, een grotere achterspoiler om de stroomlijn te bevorderen en een gewelfde achterklep voor meer dynamisme. De dubbele verchroomde uitlaat geeft een extra klassevolle toets. De Cherokee biedt de veelzijdigheid en flexibiliteit om uw actieve levensstijl te ondersteunen. Of die levensstijl nu kinderen of opblaasbare kajaks omvat, de Cherokee is steeds een compromisloze keuze. De twee delen van de achterbank (60/40) schuiven tot 15 cm naar voren en achteren voor meer comfort. Ze laten zich ook neerklappen.

 

VELGEN EN BANDEN

De Cherokee werd in het leven geroepen om grenzen te verleggen en streken te verkennen die nog niet zo lang geleden onbekend terrein waren. De uniekecombinaties van velgen en banden werden uitgewerkt om u te onderscheiden van de massa en een originele look te verzekeren.

 

SPECIFIEKE LED-DAGRIJLICHTEN

De volledig nieuwe Cherokee maakt indruk met zijn geavanceerde lichttechnologie. De led-dagrijlichten lopen door op de flanken voor een vloeiende look. Daaronder verlichten halogeenkoplampen de nacht met een beetje hulp van de mistkoplampen wanneer nodig

 

INTERIEUR VAN WERELDKLASSE

 

GEBOUWD VOOR COMFORT

U wilt uw leven zelf in handen houden. Verbonden met een hoger doel. Verankerd in avontuur. Neem plaats aan het stuur en u begrijpt wat we bedoelen.  Natuurlijk is het comfortabel. Onverwachte handgemaakte details rondom. Maar voor alle vooruitdenkers die vrijheid als het hoogste goed beschouwen, is dit hun thuis.

 

DE VRIJHEID VAN NEERKLAPBARE ZETELS

De Cherokee biedt de veelzijdigheid en flexibiliteit om uw actieve levensstijl te ondersteunen. Of die levensstijl nu kinderen of opblaasbare kajaks omvat, de Cherokee is steeds een compromisloze keuze.  De twee delen van de achterbank (60/40) schuiven naar voren en achteren voor meer comfort en flexibiliteit. Ze laten zich ook neerklappen. 

 

Jeep® Cargo

Bagagebeheer Jeep® Cargo haalt het maximum uit de laadruimte achteraan en zorgt zo voor extra veelzijdigheid voor uw actieve levensstijl. Diverse
Mopar®-accessoires, waaronder een bagagebox, een inklapbare  koelbox, een EHBO-/noodkit en een kit met offroad-accessoires, kunnen op het bagagerek achteraan worden gemonteerd voor een veilige bevestiging.

 

 

 
 
 
Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Tecnologie & veiligheid

UCONNECT® 8,4"

Uconnect® biedt een hele waaier aan gebruiksvriendelijke functies die de bestuurder verbonden houden, informerenen helpen om zich te concentreren. Het geeft hem meer inzicht in de bediening van de vele functies en maakt het mogelijk om hun persoonlijke communicatie- en mediatoestellen te verbinden met de elektronische voorzieningen van de wagen. 

• Verkrijgbaar op alle modellen
• 8,4”-aanraakscherm in hoge resolutie
• Navigatiesysteem met alle functies en 'one-shot' gesproken 
invoer van bestemmingen
• Radio met Digital Audio Broadcast (DAB) en AUX/USB/SD 
Media Hub en iPod®-integratie
• Bluetooth®-connectiviteit om handenvrij te telefoneren en audio 
te streamen, plus spraakbediening en Text Message Reader om 
sms-berichten te laten voorlezen
• Bediening van de klimaatregeling via het aanraakscherm

 

HOOGWAARDIG INSTRUMENTENBORD

Het volledig nieuwe 7"-instrumentenbord in hoge resolutie past zich aan uw persoonlijke smaak aan en verzekert een kristalheldere weergave. U bladert met een druk op de stuurknop door gebruiksvriendelijke grafieken terwijl u tegelijk uw blik op de weg houdt.

 

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Prestaties

EFFICIËNTIE VOOR ALLE WEERTYPES

 

2,0-LITER MULTIJET II TURBODIESELMOTOR

De nieuwe, zuinige 2,0-liter turbodieselmotor van de nieuwe Jeep® Cherokee kan schermen met de MultiJet-technologie van de tweede generatie, telt vier kleppen per cilinder en heeft een riemaangedreven dubbele bovenliggende nokkenas. Deze nieuwe tweeliter turbodieselmotor gebruikt een common-rail injectie met een druk van 1.600 bar, elektromagnetische injectoren en een turbo met variabele geometrie (VGT) om een maximumvermogen van 140 pk bij 3.750 tpm en een koppel van 350 Nm bij 1.500 tpm te produceren.

 

2,2-LITER MULTIJET II TURBODIESELMOTOR

De nieuwe 2,2-liter motor biedt een uitstekend brandstofverbruik en schitterende prestaties. Hij produceert 200 pk bij 3.500 tpm en levert een koppel van 440 Nm bij 2.500 tpm wat van hem een van de krachtigste viercilinder-turbodiesels op de markt maakt. De versie van 200 pk is verkrijgbaar met Jeep® Active Drive I en Jeep® Active Drive II. Daarnaast is ook een versie met een beperkter vermogen van 185 pk, volledig met 4x4 Jeep® Active Drive I, verkrijgbaar. Zowel de versie van 185 pk als die van 200 pk is uitgerust met de negentrapsautomaat en het Start/Stop-systeem. Het verbruik en de emissies van de 2,2-liter turbodieselmotor bedragen in de goedgekeurde gecombineerde cyclus respectievelijk 5,7 l/100 km en 150 g/km.

 

3,2-LITER V6 PENTASTAR®-BENZINEMOTOR

De nieuwe 3,2-liter V6 Pentastar-motor is de eerste afgeleide van de befaamde 3,6-liter V6 Pentastar en gebruikt de innovaties die zijn voorganger met grotere cilinderinhoud heel wat lof opleverden omwille van zijn efficiëntie, vermogen en raffinement. Hij draagt bij tot de geraffineerde rijervaring met lagere NVH-waarden (lawaai, trillingen en hardheid) en een uitmuntende balans tussen het hogere specifieke vermogen (85 pk per liter) en het 30 procent lagere verbruik in vergelijking met de vorige V6.

 

DRIE BESCHIKBARE SYSTEMEN VOOR ELKE GELEGENHEID

 

JEEP® ACTIVE 4X4 DRIVE I-SYSTEEM
Het Jeep® Active Drive I-systeem beschikt over een enkele, volautomatische vermogensoverdracht (PTU) en garandeert bij alle snelheden een naadloze overgang tussen twee- en vierwielaandrijving. Het systeem vergt geen interventie of feedback van de bestuurder en is ideaal voor klanten die een gebruiksvriendelijke SUV met een weersbestendig 4x4-systeem zoeken. Jeep® Active Drive I biedt een evenwichtige koppelverdeling en een remtractiecontrole. De vierwielaandrijving wordt verzekerd door een volledig variabele natte koppeling in de achterwielaandrijving. Die koppeling levert de juiste dosis koppel voor alle rijomstandigheden, ook bij gladde omstandigheden, snelle acceleraties vanuit stilstand en een dynamische rijstijl. Gesofisticeerde algoritmes zorgen ervoor dat het systeem bijdraagt aan de rijdynamiek en zorgen tegelijkertijd voor interactie met de elektronische stabiliteitscontrole (ESC) bij het naderen van de tractiegrenzen van het terrein. De loskoppelbare as activeert het 4x4-systeem alleen indien nodig voor een zuiniger verbruik.

 

JEEP® ACTIVE DRIVE II 4X4-SYSTEEM 
Het 4x4-systeem Jeep® Active Drive II met lage gearing is een fantastische tractiehulp bij extra lage snelheden. Het heeft ook een neutrale modus om hem te slepen achter een vrijetijdsvoertuig.

 

JEEP® ACTIVE DRIVE LOCK 4X4-SYSTEEM
De Jeep® Cherokee Trailhawk® en zijn standaard gemonteerde Trail Rated® 4x4-systeem Active Drive Lock garandeert uitzonderlijke terreinkwaliteiten. Jeep® Active Drive Lock II omvat een transferbak met twee snelheden met koppelbeheer en lage gearing en voegt er nog een sperdifferentieel aan toe voor meer kracht bij lage snelheden wanneer men op extreme terreinen rijdt. In de 4-Low-modus vergrendelt het systeem de aandrijfassen vooraan en achteraan voor meer vermogen bij lage snelheid en grotere sleepcapaciteiten. De lage gearing biedt een reductie van 2,92:1 die het klimvermogen verhoogt en uitstekende kruipverhoudingen biedt voor de moeilijkste terreinomstandigheden. Het sperdifferentieel is inschakelbaar in elke terreinmodus met lage gearing, maar zal zich in bepaalde omstandigheden (zoals de Rock-modus) vergrendelen om de trekkracht te optimaliseren voor het wiel dat ze kan verwerken. Jeep® Active Drive Lock is standaard op alle Trailhawk-modellen

 

SELEC-TERRAIN® TRACTION CONTROL

Alle 4x4-systemen van de Jeep® Cherokee zijn uitgerust met het befaamde Selec-Terrain-tractiesysteem van het merk Jeep®  met vier modi (vijf voor het Trailhawk-model, dat ook de Rock-modus toevoegt aan Auto, Snow, Sport en Sand/Mud). Dankzij Selec-Terrain kan de bestuurder met een druk op de 'Selec-Terrain'-knop de weg- of terreinmodus inschakelen die op een bepaalde ondergrond de beste prestaties verzekert. Het systeem is
ontwikkeld om de 4x4-aandrijvingen te optimaliseren met het oog op een  ongeëvenaarde controle en uitmuntende terreincapaciteiten. Selec-Terrain  coördineert en optimaliseert op elektronische wijze tot twaalf systemen, waaronder de sturingseenheid voor de aandrijving, de elektronische remcontrole, de elektronische stabiliteitsregeling (ESC), de transmissiesturing en  motorsturing en Selec-Speed Control (vertrek- en afdaalhulp voor hellingen). Zo verbetert het de voertuigcontrole op elk terrein.

 

LOSKOPPELBARE ACHTERAS

De nieuwe Jeep® Cherokee kan als eerste middenklasse-SUV schermen met een loskoppelbare achteras, waardoor de vierwielaandrijving kan worden uitgeschakeld als ze niet nodig is. Dat komt het verbruik aanzienlijk ten goede. De loskoppelbare achteras schakelt naadloos over tussen voor- en vierwielaandrijving voor een permanente koppelverdeling en heeft daarvoor geen input van de bestuurder nodig.

 

KOUD-WEERPAKKET

Op koude winterdagen zijn verwarmbare zetels een ware zegen. Wanneer u uw Jeep® Cherokee bovendien uitrust met het Koud-weerpakket, krijgt u er ook verwarmbare voorzetels, een verwarmbaar stuurwiel, een ruitenwisserontdooiing, en weersbestendige  vloertapijten bij. Voor Trailhawk-modellen doen we er nog een kit voor terreinaccessoires bovenop.

 

 

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Veiligheid

RUIM ZEVENTIG VEILIGHEIDS- EN BEVEILIGINGSSYSTEMEN

De Jeep® Cherokee biedt meer dan zeventig standaard gemonteerde en optionele veiligheids- en beveiligingssystemen, waaronder zijdelingse gordijnairbags over de volledige lengte van het interieur, zijdelingse borstkasairbags, een rijstrookwaarschuwing (Lane Sense Departure Warning), een adaptieve snelheidsregelaar met 'Stop&Go'-functie, een parkeerhulpsysteem om parallel met en haaks op de weg te parkeren, een dodehoekassistent en Rear Cross Path Detection.

 

PARKEERHULP VOOR PARALLEL EN HAAKS PARKEREN

Parkeren kan soms moeilijk zijn. Om de dingen iets eenvoudiger te maken, gebruikt de Cherokee een geavanceerd systeem dat parkeerplaatsen herkent en de bestuurder aanwijzingen geeft om vlot te parkeren. Een druk op de knop volstaat om de ultrasone parkeersensoren te activeren. Dit systeem werkt samen met de ParkSense®-parkeerhulp vooraan en achteraan om de veiligheid en beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

 

SYSTEMEN OM ONGEVALLEN TE VOORKOMEN
De volledig nieuwe Cherokee biedt een cocon van  veiligheid en beveiliging en van coachingsystemen om u meer controle te geven en de juiste beslissingen te laten nemen. Enkele van de vele verkrijgbare systemen  zijn: de dodehoekassistent Blind Spot Monitoring+,  een ParkView® achteruitrijcamera met dynamische lijnen en elektronische stabiliteitscontrole.

 

KEYLESS ENTER N GO 

Met Keyless enter 'n go kunt u de wagen ontgrendelen door de voorste deurgrepen aan te raken wanneer u de contactsleutel bij u hebt. Wanneer u plaats hebt genomen, start u de motor door de start&stop knop in te drukken terwijl u de rem intrapt.

 

PARKVIEW®-PARKEERCAMERA ACHTERAAN
De 'ParkView® Rear Back Up Camera' helpt u om in alle  vertrouwen achteruit te rijden. Het systeem geeft  beelden van de ruimte achter de wagen weer in  combinatie met dynamische richtlijnen zodra de  versnellingspook in achteruit wordt gezet. Tijdens het parkeren en bij vergelijkbare manoeuvres helpt dit systeem voorwerpen die aan het zicht zijn onttrokken zichtbaar te maken op het scherm.

 

Bent u op zoek naar meer informatie over deze auto?

Overzicht

Jeep Cherokee

Testen
Heeft u nog niet beslist? Test uw nieuwe auto voordat u hem koopt
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.

Uitvoeringen